05453) 7-27-31
Обрати сторінку

Ти – ЖІНКА! Значить дуже ніжна!

Ти гармонійна, дивна і п’янка,

Ти дуже вишукана, дивовижна,

Для когось в світі ти одна така!

Ти – ЖІНКА! Значить духом сильна,

Ти знаєш, чого хочеш від життя,

Водночас і проста, і дуже стильна,

І загадкова, як саме буття… Ти – ЖІНКА!

Значить ти – кохана! Хоч раз в житті ти відчувала це.

Для когось ти – найкраща і жадана,

Для когось лик святий – твоє лице… Ти – ЖІНКА!

Пам’ятай це всюди! І як би там не склалось майбуття,

А справжня ЖІНКА завжди в шані буде,

Бо ЖІНКА – це і є творець життя!

 

25 листопада у світі відзначають Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства стосовно жінок. Тож в ДПТНЗ «Реутинський професійний аграрний ліцей» у рамках проведення щорічної акції «16 днів проти насильства» практичним психологом були проведені круглі столи з обговорення та запобігання насильству щодо жінок, роль жінки у суспільстві. І хоч ми живемо у XXI столітті, в реальному часі чимало жінок страждає від того ж таки насильства та гендерної нерівності.

За даними ООН в Україні, насильство щодо жінок та дівчат – одне з найпоширеніших порушень прав людини у світі. Кожна третя жінка протягом життя зазнала фізичного та/або сексуального насильства – це приголомшливий показник. Гендерно зумовлене насильство (ГЗН) є глобальною проблемою,  яка вражає всі країни у тих чи інших формах, включно з сексуальним насильством, домашнім насильством та торгівлею людьми з метою сексуальної експлуатації.

Скажи “ні” насильству

Дуже важливо, щоб кожен усвідомив, що насилля проти жінок та дівчаток – це не міф, а реальна проблема. Тому завдання суспільства – не допустити насильства над жінками та зберегти образ жінки XXI століття – розумної,  успішної та впевненої у собі красуні.

Якщо ви потребуєте консультації телефонуйте 116 123 (з мобільного) або  0 800 500 335 (зі стаціонарного) на Національну «гарячу» лінію з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерно дискримінації. Лінія працює цілодобово. Дзвінки – безкоштовні та анонімні.