05453) 7-27-31
Обрати сторінку

    Доброю традицією для вихованців ДПТНЗ «Реутинський професійний аграрний ліцей» стали цікаві подорожі рідним краєм. Так  24 червня як кращі учні ліцею, які навчаються за спеціальність «Слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування; тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва (категорії «А1», «А2, «В1»); водій автотранспортних засобів (категорія «С»)», побували у м.Путивлі, де познайомилися з історичним місцем пов’язаним з літературною пам’яткою ХІІ ст. « Слово о полку Ігореві », городищем – центром давньоруського міста, побували біля пам’ятника княгині Ярославні. Також відвідали Мовчанський жіночий монастир, де в ХVIIст. знаходилась резиденція Лжедмитрія І; зачарував екскурсантів своєю величністю Спасо-Преображинський собор, інтер’єр якого прикрашає рідкісний іконостас і висріблене панікадило.

                Далі подорож тривала до Спадщанського лісу, який знаходиться за 10км від Путивля. Відчути героїку часів Другої світової війни учням допомогли експозиція партизанської слави – Алея Героїв та меморіальний комплекс. Найбільше враження на відвідувачів справив Музей зброї та військової техніки. Діти пройнялися почуттям патріотизму, поваги до доблесті захисників рідного краю, мали змогу простежити шлях партизанського з’єднання під керівництвом С.А Ковпака та С.В Руднєва від Спадщанського лісу до далеких Карпатських гір. Цікава пізнавальна екскурсія надовго залишиться в пам’яті вихованців.

                 Наступного дня група учнів, які навчаються за спеціальністю  «Електромонтер з ремонту та обслуговуванняелектроустаткування; водійавтотранспортнихзасобів (категорія«С») – (вантажний автомобіль)», відвідали м. Батурин – гетьманську столицю XVIIст. Зовсім невеличке містечко, але наскільки тут все дихає історичною минувшиною. І це дійсно так! Адже вихованці ліцею повністю поринули в атмосферу того часу, проявили інтерес до змістовних розповідей екскурсоводів. Гостинно зустрів відвідувачів Національний історико-культурний заповідник «Гетьманська столиця» ; зацікавив своєю пишністю палац Кирила Розумовського; відвідали заміську резиденцію гетьмана Івана Мазепи та Будинок Генерального суду. Ще на під’їзді до Цитаделі Батуринської фортеці в юнаків виникло почуття захопленості чимось величним, могутнім. Потрапивши на територію укріплення, учні мали змогу познайомитися з військовою технікою , умовами життя того часу.

                    А який гарний краєвид розкривається перед очима, коли дивитися на річку Сейм! І все це наш чарівний край! Тож обід готували саме тут, на березі ріки. Усі задоволені , емоційні , діляться незабутніми враженнями.

                   Педагогічні працівники ДПТНЗ «Реутинський професійний аграрний ліцей» докладають значних зусиль для того, щоб освітній процес і дозвілля  учнівської молоді закладу проходило цікаво, змістовно і запрошують усіх бажаючих на навчання.