05453) 7-27-31
Обрати сторінку

Завжди  перед випускниками шкіл постає проблема вибору майбутньої професії. Це досить серйозний і відповідальний крок у житті кожної людини. Іноді дуже важко зробити якийсь певний вибір, і вони губляться в цьому розмаїтті, тому завдання нашого ліцею – допомогти учням зробити правильний вибір.

Педагогічні працівники ДПТНЗ «Реутинський професійний аграрний ліцей», систематично проводять профорієнтаційну роботу. Практичним психологом була організована зустріч у Лукнівській ЗОШ І-ІІІ ступенів, мета якої – розширення знань підростаючого покоління про перспективні напрямки економічного розвитку країни, підвищення престижу робітничих професій. Учнів 9-11 класів ознайомлено з професіями, які вони можуть здобути на базі ліцею, а саме: тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського)  виробництва (категорії А1, А2); водій автотранспортних засобів  (категорія С), муляр; лицювальник-плиточник, електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування; водій автотранспортних засобів (категорія «С»), слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування; тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва (категорії «А1», «А2, «В1»); водій автотранспортних засобів (категорія «С»), кухар; кондитер.

Також учні переглянули фільм про ліцей, у якому могли побачити всі переваги навчання та дозвілля. Під час тренінгу розширили уявлення про світ професій та їхні особливості, визначили риси характеру, які потрібні для опанування ними.

Вдало обрана професія – ключ до успіху!