05453) 7-27-31
Обрати сторінку

4-5 травня 2017 року в приміщенні ДПТНЗ «Реутинський професійний аграрний ліцей» відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів із професії «Кондитер».

У професійному змаганні взяло участь 10 професійно-технічних навчальних закладів області.

Кондитер – найбільш поширена професія серед працівників сфери обслуговування. Він повинен володіти вишуканим смаком, фантазією і мати схильність до творчості. Кращі творіння фахівців цього профілю по праву порівнюють з творами мистецтва. Майстерність приготування смачних ласощів – кондитерських виробів – цінувалося в усі часи, а секрети вишуканого смаку тортів, цукерок і інших солодощів завжди зберігаються у суворій таємниці. Важливо не тільки вміння смачно приготувати страву, але й підійти творчо до її оформлення. Сучасний кондитер має володіти не тільки виробничими технологіями, але й мати витончений смак.

Умови конкурсу передбачали: двох-хвилинну візитівку кожного учасника про себе в довільній формі, теоретичний тур з перевірки професійно-теоретичних знань; практичний тур, що відповідав вимогам третього кваліфікаційного розряду та передбачав приготування кондитерського виробу – торту (круглої форми, діаметром 24 см) з готового бісквітного напівфабрикату просоченого сиропом (звичайний), прошарованого кремом масляним «Шарлот» горіховий та оздобленого елементами з кондитерських вершків та шоколадної глазурі за тематикою обраною учасником.

У рамках конкурсу для супроводжуючих осіб була проведена творча майстерня «Професійна компетентність – мистецтво, що потребує постійного вдосконалення», під час якої майстри виробничого навчання кондитери обмінювалися досвідом у приготуванні кондитерських та борошняних виробів з українським колоритом. Спілкування було цікавим та насиченим інформацією. Керівник навчального закладу Чечель Валерій Вікторович провів зустріч з супроводжуючими особами, під час якої детально розповів про свій навчальний заклад, про налагодження зв’язків з працівниками професійної освіти країни Польща.

Банна Олена Вікторівна, соціальний педагог ДПТНЗ «Реутинський професійний аграрний ліцей», провела тренінг для педагогічних працівників з теми «Зняття стресу».

У рамках зустрічі була проведена екскурсія до особливого, унікального об’єкту природно-заповідного фонду України; визначної ботанічної пам’ятки природи загальнодержавного значення «Яблуні – колонії».

За результатами двох турів переможцями конкурсу визначено:

І місце – Усенко Вікторію, ученицю ДПТНЗ «Реутинський професійний аграрний ліцей»;

Усенко Вікторія

ІІ місце – Охріменко Марину, ученицю ДПТНЗ «Синівський професійний аграрний ліцей»;

ІІІ місце – Пальоху Андрія, учня ДПТНЗ «Шосткинське вище професійне училище».

Переможець ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів з професії «Кондитер» буде відстоювати честь області у ІІІ етапі, який відбудеться 16-19 травня 2017 року на базі Державного навчального закладу «Рівненське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі».

Шемякіна Вікторія, бібліотекар ДПТНЗ «Реутинський ПАЛ»