05453) 7-27-31
Обрати сторінку

Віддаючи шану героїчній боротьбі партизан Сумщини проти німецько-фашистських загарбників, 6 червня вирушили у похід вихованці ДПТНЗ «Реутинський професійний аграрний ліцей» у супроводі педагогічних працівників  закладу. Метою заходу було поринути в атмосферу тих грізних часів, перейнятися духом патріотизму, відваги захисників.  Маршрут пролягав із села Реутинці через села Губарівщину, Обтове, Погорілівку до озера Мачулище.

У піднесеному настрої зібралися учні біля ліцею,  споряджені рюкзаками з речами, наметами. Спочатку відвідали в Реутинцях пам’ятник загиблим воїнам. Тут було згадано про героїв Великої Вітчизняної війни нашого району, про партизанський рух на території рідного краю під час Великої Вітчизняної війни, про підпільні організації на окупованих територіях та про дітей-героїв. Разом пригадали відомих командира Ковпака С.А.,комісара Руднєва С.В. великих партизанських об’єднань.Потім прямували лісовими стежками на Губарівщину до могили партизана Павла Фандикова, яку діти доглядають. Далі маршрут пролягав через село Обтове, де побували біля стели, на якій викарбувані імена та прізвища загиблих у роки війни.

Тепла літня пора. Тож треба вже й привал зробити. Смачно пообідавши, гарно відпочивши, вирушили далі у путь. Скільки всього нового й цікавого навкруги. Діти діляться враженнями, емоції переповнюють. Одним із завдань походу був збір краєзнавчих матеріалів, а саме свідчення очевидців тих буремних подій. Зустрічі з людьми справили  неабияке  враження на учнів, що мало,у свою чергу,позитивний  вплив на вихованців.

Маршрут  протяжністю в 28 км закінчувався біля озера Мачулища в селі Погорілівка. Мальовничі краєвиди заполонили дитячі серця; ваблять  прогріта вода, жовтий пісок. Тож як не покупатися! Педагоги нагадали учням про правила поводження  на воді. А після купання спортивні ігри у волейбол, футбол.

Ось уже й вечір. Тожготується куліш, смажиться шашлик, ставляться намети для ночівлі. Кожен зайнятий своєю справою. Завітав на вечерю до туристів і директор ліцею Чечель В.В. Біля вогнища лунають жвавірозмови, усі діляться побаченим, почутим за день. А який же похід без гітари! Забриніла пісня одна, друга… Швидко й ніч минула. Час повертатися додому.

Похід партизанськими стежками справив на вихованців неабияке враження. Діти пізнали для себе багато нового, пройнялися патріотичним духом, виявили бажання й надалі проводити  такі цікаві заходи, а цьому, у свою чергу, будуть сприяти педагогічні працівники ліцею.