05453) 7-27-31
Обрати сторінку

          Перший літній день привітав усіх теплою погодою та веселим настроєм. Саме 1 червня у Міжнародний  день захисту дітей  ДПТНЗ «Реутинський професійний аграрний ліцей» став учасником обласного свята «Майбутнє України творити молодим». Скільки емоцій, вражень на ярмарку закладів профтехосвіти Сумщини!

         Захід розпочався святковою ходою школярів з усіх районів області. Присутніх вітали голова Сумської обласної ради В.Токар, заступник голови Сумської обласної державної адміністрації І.Боршош. Директор департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації В.Гробова запросила учнівську молодь випробувати сили у профорієнтаційному квесті «Професіями майбутнього». Двадцять вісім локацій для презентацій професій представили заклади професійної(професійно-технічної) освіти.

        На ярмарку професій ДПТНЗ «Реутинський професійний аграрний ліцей» анонсував професію майбутнього – кухарський арт-дизайн, який був продемонстрований у приготуванні панкейків.Краще один раз побачити, ніж сто разів почути! А ще краще – спробувати  зробити власноруч! Переглянувши майстер-клас, старшокласники спробували відтворити власноруч дії професіоналів і переконатися, що робітничі професії в умовах сучасності є творчими і креативними. Так майстер виробничого навчання Л.Ковальчук показала, як випікати та оздоблюватипанкейки (американські млинці). Вишукувалася величезна черга з учнів, які виявили бажання показати свою майстерність. Готували млинці, прикрашали шоколадом, чорницею, згущеним молоком, а потім куштували свої вироби. Відбувалося справжнє дійство. Захопила присутніх цікава розповідь майстра  виробничого навчання О. Доміни про  мотоблок, зроблений власноруч. Цей технічний прилад застосовується для обробки rрунту. Обличчя радісні, усі захоплені новизною. Кожен учень на згадку про ліцей отримав повітряну кульку з логотипом закладу та прапорець з профорієнтаційною інформацією.
         Педагогічні працівники розповіли, що запит на ринку праці на відповідні професії є. Тому проведення такого масштабного заходу «Місто професій» повинно допомогти дітям зрозуміти, що робоча спеціальність необхідна, вимагає творчого підходу та приносить задоволення.

        Ласкаво запрошуємо до співпраці та оволодіння професією! Ми відкриємо неповторний світ своїм учням, уміло поведемо їх стежками любовідо обраної професії.